Εταιρία ΛΙΝΟΣ – Εγκαταστάσεις βιομηχανικών μονάδων, Σιλό αποθήκευσης, Μεταφορικοί κοχλίες, Συστήματα αερομεταφοράς, Βιομηχανικοί αυτοματισμοί, Φίλτρα αποκονίωσης, Μύλοι άλεσης μπαχαρικών, Σφυρόμυλος δημητριακών, Κυλινδρομηχανές αλευρομύλων, Δονητικά κόσκινα, Μηχανήματα συσκευασίας, Ζυγιστικά συστήματα, Μηχανολογικές μελέτες, Ενσακιστικά μηχανήματα, Παρασκευαστήρια Ζωοτροφών, Μηχανήματα σποροδιαλογής. Ξηραντήρια σπόρων/δημητριακών, Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου
 
H Εταιρεία - ΙστορίαΗ ιστορία της εταιρείας ΛΙΝΟΣ ξεκινάει πίσω στο 1930, που βρίσκει τον Δημήτριο Λινό , πρόσφυγα του 1922 από την Σμύρνη, να προσπαθεί να ξαναρχίσει τη ζωή του στα Καμίνια του Πειραιά.                

Μετά από πολλές φιλότιμες προσπάθειες και από εναλλαγές διαφόρων επαγγελμάτων ιδρύει το πρώτο μηχανουργείο της εταιρίας ΛΙΝΟΣ στην οδό Δημητρίου Μουτσοπούλου 9 στα καμίνια. Εκεί ασχολούνται με την επισκευή και την συντήρηση κυλινδρομηχανών και άλλων εξαρτημάτων των αλευρομύλων. Στην εταιρεία δίνουν σώμα και ψυχή ο ίδιος και οι τέσσερεις υιοί του Κώστας, Ανδρέας,  Νίκος και Χρήστος.  Αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς αλλά και των υψηλών τεχνικών γνώσεων του ίδιου και των γιών του ήταν να κατασκευάσουν την πρώτη Ελληνική κυλινδρομηχανή , η οποία καθιερώθηκε αμέσως στην Ελληνική αγορά. Στην συνέχεια άρχισε και η παραγωγή όλων των παρελκόμενων μηχανημάτων των αλευρομύλων.

Αργότερα γύρω στο 1960 αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας ο δευτερότοκος υιός,  ο Ανδρέας Λινός,  με την καθοριστική υποστήριξη του μικρότερου, του Χρήστου Λινού. Η εταιρεία τότε μπαίνει δυναμικά και στον χώρο της κτηνοτροφίας με την κατασκευή μηχανημάτων για την παραγωγή ζωοτροφών και συστήματα για τον σταβλισμό των ζώων.

Το 1976 μπαίνει στην εταιρεία και η τρίτη γενιά των Λινών , ο δεύτερος από τα επτά παιδιά του Ανδρέα Λινού, ο Νίκος. Ο Νίκος Λινός επιστρέφοντας από την Γερμανία, όπου σπούδασε τεχνικός αλευρομύλων στο Deutsche Müllerschule (DMSB) στην πόλη Braunschweig   και μετά τις οικονομικές σπουδές του στην Αθήνα,  δίνει νέα πνοή στην εταιρεία με την έναρξη πολλών συνεργασιών με μεγάλους οίκους του εξωτερικού. Με πολλές πρωτοποριακές ιδέες και με νέες τεχνολογικές μεθόδους,  όπως το πρώτο σχεδιαστικό σύστημα Cad το 1985 και το πλήρως εξοπλισμένο χημείο για ειδικές αναλύσεις, η εταιρεία ανοίγει νέους δρόμους στην Ελληνική βιομηχανία.

Το 1993 ο Νίκος Λινός κάνει το μεγάλο βήμα και ιδρύει την εταιρεία ROMLINOS  στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέρνει σήμερα να κατέχει ιδιόκτητους χώρους εργοστασίου και γραφείων και ακόμη μια πολύ υψηλή θέση στην Ρουμανική, και όχι μόνο, αγορά.

Από το 2001 και μέχρι σήμερα, μετά και την είσοδο των τριών παιδιών του Νίκου Λινού, του Ανδρέα (πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), της Ευγενίας (πτυχιούχος τμήματος εφαρμοσμένων γλωσσών) και του Μίλτου (φοιτητής τμήματος μηχανολογίας) στην εταιρεία, συμμετέχει περήφανα η τέταρτη γενιά της οικογένειας του ιδρυτή , Δημητρίου Λινού , με στόχο πάντα την ποιοτική παρουσία στο χώρο της αλευροβιομηχανίας και των συναφών βιομηχανιών διαχείρισης χύδην υλικών, στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Στις αρχές του 2010 ο Ανδρέας Λινός ιδρύει την εταιρία LINOS SOLUTIONS, η οποία κρίθηκε αναγκαία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Βορείου Ελλάδος.

 

 
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έδρα Εργοστάσιο:
ΒΙ.ΠΕ. Λιτοχώρου
60200 Λιτόχωρο Πιερίας

Υποκατάστημα:
Δ. Μουτσοπούλου 9
185 40 Πειραιάς

Τηλ: 23520 61449
Fax: 23520 61429

info@linosgroup.com